Virusverwijdering

De diagnose kan zijn dat uw PC is geinfecteerd met een virus of dat andere beveiligingsbreuken zijn opgetreden. Een aantal maatregelen die de kans op virussen en malware verkleinen zijn: 1. goede anti-virussoftware installeren en regelmatig updaten; 2. geen emails van onbekende afzender openen; 3. usb-sticks en andere datadragers op virussen scannen.

Scan uw pc- of laptop-inhoud met behulp van antivirussoftware om virussen te vinden die door het net zijn geglipt. Maar vergeet niet dat nieuwe virussen op het internet worden uitgebracht en dat uw computer een van de nieuwere kan bevatten. De belangrijkste boodschap is om regelmatig back-ups te maken, omdat gegevensverlies het meest frustrerende resultaat is van ernstige virusinfecties.

Computervirus symptomen

Wat zijn de symptomen van een mogelijke inbreuk op de beveiliging? De tekenen die wijzen op een virusinfectie, spyware, malware of andere ongewenste programma’s die op uw computer worden uitgevoerd, zijn:

  • Uw pc wordt langzaam;
  • De computer bevriest halverwege processen;
  • Onbekende pop-ups en berichten;
  • Plotselinge foutmeldingen;
  • Al deze komen steeds vaker voor

Virus op computer?

Als u twijfelt of uw desktop of laptop het slachtoffer is van virussen, spyware of malware, aarzel dan niet om Robbert te contacteren voor advies of een afspraak. Een vroege verwijdering van deze ongewenste programma’s van uw computers zal absoluut veel schade en frustratie voorkomen.

DATA Herstellen

ICTStart kan veelal uw verloren gegevens herstellen. U kunt het succes van gegevensherstel zeker beïnvloeden. Een sleutelindicator voor gegevensverlies of aankomend gegevensverlies als gevolg van falende hardware is bijvoorbeeld een herhaald tik- of rammelgeluid van uw computer. Wanneer u dit hoort, is het raadzaam om de computer NIET herhaaldelijk opnieuw op te starten. Bedenk dat hoe eerder u hiernaar handelt, hoe beter.

Redenen voor gegevensverlies kunnen zijn:

  • Virussen of andere malware kunnen uw bestanden absoluut beschadigen;
  • Menselijke fouten kunnen dezelfde schade aanrichten;
  • Defecte hardware, als gevolg van vocht, stof, bliksem, of gewoon veroudering.

Gegevensverlies is buitengewoon frustrerend: emotionele of financiële schade doet zich voor, vooral wanneer dit gebeurt halverwege het schrijven van belangrijke rapporten of wanneer u foto’s kwijtraakt van de eerste stapjes van uw kind. Daarom is het belangrijkste advies om regelmatig back-ups te maken en een goed en bijgewerkt antivirus-softwarepakket op al uw computers geïnstalleerd en actief te hebben.

Lees hier meer over hoe u het verlies van documenten of afbeeldingen kan voorkomenhttps://www.ictstart.com/software-updates/